Monday, October 07, 2013

Pindah milik ditolak LPHS

Lama bebenor tak update blog nie.....

Dikisahkan bahawa flat sri nilam yang dibeli melalui lelongan pada 3 jan 2009 ingin ku jual dan sudah ada pembelinya...

malangnya tidak mendapat kebenaran pindah milik oleh Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor, maklumlah rumah low cost dan sebabnya adalah flat itu tidak cukup 5 tahun menjadi milikku...maknanya aku kene tunggu sehingga 3 jan 2014 untuk tandatangan sekali lagi S & P.....

Cerita mengenai CKHT pulak....kalau dah lebih 5 thn tak kene cukailah.....kalau dpt jual bwh 5 tahun pun tak kene jugak sbb untungnya cikit shj....lebih cikit RM10 000 dan ditolak dengan lawyer fee menjadikan keuntungan bwh RM10,000.....




3 comments:

MySham said...

kenapa jual? rental sana tak ok ke?

keepitreal said...

rental mmg ok..skrg RM500 ke atas....
sbb masalah kewangan peribadi dan masalah penyewa......ada taman dlm hati....

Anonymous said...

sekarang ni LPHS mmg strict kalau pemilikkan kurang 5 tahun mmg dorang akan reject.

Takpa, kena tggu dulu sehingga 5 tahun, dan sekarang ni orang yang bergaji sehingga RM5K layak membeli rumah kos rendah melalui subsale. Dengan kenaikkan had gaji ni insyallah harga boleh jual dengan harga yang menarik lagi